KM 1/3 Reflektioner och resultat

Lördag 16 maj klockan 8.00 solen sken och Orsasjön låg som en spegel i väntan på entusiastiska och förväntasfulla trollare. Aktiviteten och stämningen i Vattnäs hamn och brygga var på topp och till slut hade 10 båtar hamnat i sjön. Ordförande Jonny Karlberg hälsade alla välkomna och informerade om dagen och vilka regler som gällde för tävlingen, deltävling 1 av 3 i öring-KM. SLU och Daniel Palm var också på plats för att få hjälp med att ta upp och märka öringar i sitt forskningsprojket om hur öringen på Siljan och Orsasjön rör sig. En vacker syn fick alla morgonpigga Vattnäsbor uppleva när de 10 båtarna i olika storlekar gav sig av i full fart ut för att fånga flest och störst fisk.

Dagens första drillning som ropades ut via VHF stod team Karlberg för. Glädjen varade dock inte så länge på den båten då den smarta öringen hittade en liten flyktväg i håven och försvann ner i djupet igen. Det var för övrigt den enda öringen nämnda team lyckades ”fånga” för dagen. Bättre gick det för flera andra båtar, segraren team Zetterman fick hela 3 stycken fina fiskar, den största på vackra 64 cm, stort grattis! Vi fick klä på och ta av oss omvarannat hela dagen. Solen sken, vattenytan låg platt, vitvågor, kraftiga vindbyar, regn och hagel. Visst är Sverige fantastiskt!

Kl 16.00 samlades vi åter i Vattnäs hamn, full aktivitet igen. Båtar drogs upp och det snicksnackades och skrattades glatt bland fiskarna och klubbens maskot hunden Gäddan, som alltid är med när det händer något skoj, skuttade runt och ville leka med alla. Åldern bland alla inblandade fiskare låg inom spannet 5 år till 50+, en riktig familjetillställning där alla kan vara med. Spänningen steg när det närmade sig prisutdelning, nu trampade alla nervöst runt och väntade på att resultatet skulle presenteras… Daniel Palm var fortfarande kvar ute på sjön men han rapporterade att vi hade lyckats fånga 4 fiskar som de kunde märka och sätta tillbaka ut i sjön. Tusen tack för hjälpen hälsar SLU. Orförande Jonny tog till orda igen och äntligen var väntan slut…

Stort tack till alla som var med och missa inte nästa KM som blir preliminärt helgen v 30 i Rättviks båthamn. Tävlingsdag är lördag men vi hoppas att många dyker upp redan fredag kväll och umgås och grillar tillsammans med oss. Efter lördagens tävling blir det också grillning och samkväm för den som vill stanna kvar.

RESULTAT DELTÄVLING 1 AV 3 KM I ÖRINGTROLLING

  1. Team Zetterman 1 öring 64,5 cm, 1 örinig, 48 cm och 1 öring 43 cm
  2. Team TFG 1 öring 49 cm och 1 öring 46,5 cm
  3. Team Wiksten 1 öring 42 cm och 1 öring 40 cm
  4. Team Green 2 öringar à 41 cm
  5. Team Steger, Team Pintorp, Team Storm, Team HMK, Team Melpa och Team Karlberg.
Båtar på rad i väntan på att få komma iväg ut på den blanka sjön.
Snart hugger det, undra hur många gångar man tänker den tanken när man sitter i båten och tittar spänt på spötopparna!?
Gäddan som inte hade lust att åka båt idag. Försökte gömma sig…
Gula faran som transporterar team Storm (den här dagen far och 2 söner)